Een arbeidsrecht advocaat voor je bedrijf in Hengelo

Misschien is het niet iets waar je meteen over nadenkt als je een bedrijf begint maar naarmate je bedrijf groeit en je gaat uitbreiden in personeel, zullen er een aantal situaties voordoen waarbij een arbeidsrecht advocaat goed van pas komt. Een arbeidsrecht advocaat is er niet alleen voor om conflicten op te lossen binnen het bedrijf maar kan ook vooral een adviserende rol hebben in allerlei verschillende zaken. Wat kan een arbeidsrecht advocaat allemaal voor je betekenen? Hierbij een paar voorbeelden:

  1. Arbeidscontract laten controleren

Voor het controleren van een arbeidscontract is een advocaat geschikt, zeker omdat ze precies weten aan welke voorwaarden een contact moet voldoen. Ze zijn op de hoogte van de laatste wetgeving en kunnen dus kleine fouten of onduidelijkheden uit een contract weten te halen. De letters waar je misschien zelf over heen zult lezen, ziet de advocaat wel!

2. Vastleggen van concurrentiebeding en relatiebeding

Mochten er afspraken gemaakt moeten worden die gelden nadat de werknemer niet meer werkzaam is bij jouw bedrijf, is het handig om dit vast te leggen. Zo kun je afspraken maken over de manier waarop de werknemer werkzaam mag zijn na afloop van de werkperiode bij jouw bedrijf. Denk hierbij aan het werken bij een directe concurrent etc. Deze afspraken moeten duidelijk worden vermeld in een contract en dient aan een aantal voorwaarden te voldoen. Een arbeidsrecht advocaat weet hier alle ins & outs van.

3. Alles over een vaststellingsovereenkomst

Soms wordt er een keuze gemaakt om met instemming van beide partijen de arbeidsovereenkomst te beëindigen. De voorwaarden van de beëindiging worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Zodra deze overeenkomst getekend is en voldoet aan de benodigde vereisten, is deze geldig. Het is dus erg belangrijk om vooraf zo’n vaststellingsovereenkomst te laten controleren door een advocaat.

Natuurlijk zijn er nog veel meer zaken waarbij een arbeidsrecht advocaat ook aan te pas komt. Het is vaak prettig om met een advocaat in de omgeving te werken. Heb je een onderneming in de buurt van Hengelo? Dan is het ook fijn om een advocaat te vinden in deze omgeving van Hengelo, hierdoor kun je snel schakelen!