Een eigen bedrijf starten

Zit je er over na te denken om een eigen bedrijf te starten? Zet dan alle plannen en kosten die hierbij komen kijken op een rijtje. Er moeten namelijk veel dingen worden geregeld als je een eigen onderneming wilt beginnen. Toen ik mijn eigen bedrijf opstartte met de naam Fashion Giftbox ben ik daar achter gekomen. Het inschrijven bij de kamer van koophandel is de eerste stap. Een tweede stap is het regelen van een locatie en de benodigde materialen hiervoor. Dit zijn allemaal zakelijke beslissingen die je neemt. Iets wat ook niet onbelangrijk is bij het starten van je eigen bedrijf is de keuze van rechtsvorm. Ik hoor je denken, wat wordt hiermee bedoeld? Dit gaat vooral om de aansprakelijkheid van jezelf en je bedrijf, welke rechtsvorm je kiest is van groot belang voor het vermogen. Stel dat je onderneming na jaren failliet gaat wie zijn er dan allemaal aansprakelijk? Als je getrouwd bent en je bent als rechtspersoon geheel aansprakelijk dan zal ook al je privé vermogen erbij worden betrokken, ook dat van je partner. Daarom is het belangrijk om zakelijk en privé vermogen te scheiden en dit te laten vastleggen in notariële documenten.

Onderneming vastleggen bij de notaris

Ben je bezig om je eigen bedrijf te starten vergeet dan niet om een notaris in te schakelen. Notarissen weten veel over zakelijke vraagstukken en kunnen je alles uitleggen over de verschillende rechtsvormen. Ook of je een BV of NV bent. Alle gemaakte afspraken legt een notaris vast in officiële documenten. Mochten er in de loop der jaren dingen veranderen in het bedrijf of je wilt nieuwe wijzigingen aanbrengen in de aandeelhouders of de financiering dan kun je terug vallen op de diensten van de notaris. Deze zal de documenten aanpassen en de nieuwe afspraken duidelijk op papier vermelden. Zo heb je altijd gedegen bewijs waar je op kunt terug vallen.

Hofsteenge & Wesseling dé notaris in Hengelo

Ben je opzoek naar een notaris bij jou in de buurt? Wij hebben een notariskantoor in Hengelo gevonden die je in begrijpelijke taal te woord staat. Ben je dus bezig met het opstarten van je eigen bedrijf vergeet dan niet om de belangrijkste zaken schriftelijk te laten vastleggen. Een notaris kan je helpen met de verschillende keuzes, dus schroom niet om contact op te nemen.