Hoe maak je het op kantoor werken aantrekkelijker?

Het werken op kantoor wordt niet door iedereen even aantrekkelijk gevonden. Door de corona pandemie hebben veel mensen kennis gemaakt met het thuiswerken. Dit wordt als zeer prettig ervaren en daardoor blijft het thuiswerken waarschijnlijk. Het hybride werken ga je in de toekomst vaker zien. Hierbij is de werkweek verdeeld in dagen op het kantoor en dagen thuis. Het kantoor blijft een enorm belangrijke plek. Hier worden alle collega’s gezien en kun je daardoor makkelijker overleggen of brainstormen. Daarnaast is deze plek ook sociaal zeer waardevol. Alleen vinden mensen het kantoor dus niet altijd aantrekkelijk. Hoe verander je dit? Een oplossing is het aanschaffen van een tafelvoetbal.

Maak er een gezellig kantoor van

Als eerst zul jij misschien denken: huh, waarom een tafelvoetbal? Dit komt door het simpele feit dat een tafelvoetbal jij en je collega’s zal verbinden. Op het kantoor hoeft niet alleen gewerkt te worden. Er moeten ook pauzes aanwezig zijn. Het is dan belangrijk dat er, door middel van bijvoorbeeld een tafelvoetbal, de mogelijkheid is om leuke activiteiten te doen met iedereen aanwezig. Soms vinden mensen het zelfs fijn om een potje tafelvoetbal te spelen tijdens een brainstormsessie om zo de creativiteit los te maken. Door speelruimtes in een kantoor te bouwen zullen mensen echt enthousiast worden. 

Creëer een open ruimte

Om het kantoor aantrekkelijker te maken kun je de verdieping of het gebouw opener maken. Dit kan door een grote open ruimte of door vaak glas te gebruiken. Als eerst zorgt dit voor lichte ruimtes. In lichte ruimtes wordt er vaak beter gewerkt. Dit kun je bereiken met lampen, maar door veel gebruik te maken van glas kan het zonlicht dit ook bereiken. Daarnaast zorgt een open ruimte voor vrijheid. Mensen die op kantoor werken zullen collega’s makkelijker zien en zullen sneller contact leggen. Het zorgt voor een gezellige en open sfeer. Het ziet er daarnaast ook mooier uit. Medewerkers zullen zo graag naar het kantoor komen.