Trouwen in tijden van corona

De mooiste dag van je leven, maar dan net even anders dan je je had voorgesteld. Want ja , wat doe je nu? Laat je deze mooie dag nu doorgaan, of stel je de dag voor onbepaalde tijd uit. Best lastig, want in veel gevallen is er al maanden of soms zelfs jaren aan voorbereiding vooraf gegaan aan deze bijzondere dag. 

Wat je in elk geval kunt doen is je goed informeren over de mogelijkheden die je nog wel hebt. Op de website van je gemeente of de rijksoverheid kun je informatie vinden over de regels die op dit moment gelden als je wilt trouwen. Denk hierbij aan het aantal mensen dat aanwezig mag zijn bij de voltrekking van het huwelijk. Maar ook informatie over de mogelijkheden om na de huwelijksvoltrekking bij elkaar te komen voor een klein feestje.

feest uitstellen

Als je er voor kiest om wel te trouwen, dan is een bruiloft op dit moment niet mogelijk. Uiteraard kun je het grote feest wel uitstellen. Denk er dan aan dat je iedereen op de hoogte brengt van het uitstel. Neem persoonlijk contact op met partijen waar je zaken hebt geregeld voor je bruiloft. De band of DJ moet wel tegelijk met de bruiloftslocatie plaats hebben in hun agenda. Vraag eens aan de bloemist of het een mogelijkheid is om over een aantal maanden hetzelfde bruidsboeket te laten maken. En de kans dat jouw trouwjurk over een aantal maanden nog perfect past is niet zo groot. Vraag na wat de mogelijkheden zijn om de jurk te vermaken, zodat je er op die dag ook fantastisch uitziet. Je zult merken dat ze graag met je meedenken. 

Trouwringen

Wat je niet uit hoeft te stellen zijn de trouwenringen. Die heb je in elk geval nodig op je trouwdag. Misschien is corona juist wel een reden om die trouwringen extra speciaal te maken. Er zijn tegenwoordig vele mogelijkheden om een trouwring heel persoonlijk te maken. Een goudsmid of een juwelier denkt graag met je mee over het unieke ontwerp van jullie trouwringen.

Waar jullie ook voor kiezen, zorg er voor dat het een dag wordt om nooit te vergeten. Deze dag kun je niet opnieuw doen, want trouwen dat doe je maar 1 keer.