Een energiezuinig huis

Tegenwoordig wordt er van alles gedaan wat positief bijdraagt aan het milieu. Er worden duurzame woningen gebouwd, deze zijn energiezuiniger in gebruik en zijn beter voor het milieu. Duurzaam bouwen is meer dan energiebesparing. Het gaat hierbij om respect hebben voor mens en milieu, maar ook over verantwoord watergebruik, voorkomen dat grondstoffen voor bouwmaterialen op raken en duurzaam slopen.

Energielabel

Wanneer je een huis wil verkopen of wil kopen is het energielabel belangrijk. Met een energielabel kunnen kopers en verkopers in één keer zien of een woning zuinig of onzuinig is. Wanneer een huis een A energielabel heeft betekend dit een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2 -uitstoot, wat weer beter is voor het milieu. Wanneer een huis zeer onzuinig is krijgt deze het energielabel G.

Voordelen energiezuinig wonen

Door je huis energiezuinig te maken en goed te isoleren zul je behagelijker en comfortabeler wonen. Ook zal je energierekening lager zijn en zul je minder CO2 uitstoten. Je huis zal ook in waarde stijgen en korter te koop staan, dit is een fijne bijkomstigheid als je je huis wilt verkopen. Wanneer je je huis wilt verkopen kun je dat het beste doen met een verkoopmakelaar, zelf raad ik een makelaar uit Borne aan. Zij heeft ons goed geholpen en ons huis was heel snel verkocht.

Hoe maak je je huis energiezuinig?

Je kunt je huis energiezuinig en duurzaam maken door bijvoorbeeld vloerisolatie, dakisolatie, een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen. Makelaars zien dat potentiële kopers vooral isolatie en zonnepanelen belangrijk vinden bij de aanschaf van een nieuwe woning. Ik heb mijn zonnepanelen in Losser gekocht, zij zijn de specialist op het gebied van zonnepanelen in heel Twente. Zij hebben mij een goede service geboden en de zonnepanelen lagen razendsnel op mijn dak.