ICT oplossingen in het MKB

Veel MKB bedrijven weten niet precies in welke mate ICT hun bedrijf verder kan helpen. Omdat het vaak een technische kant bevat is het ook lastig om daar volledig op te focussen en eventueel beslissingen over te nemen. Toch heeft het ook veel te bieden voor een bedrijf en daar ga ik hier onder meer over vertellen.

Altijd online toegang tot je data hebben

Wanneer je altijd toegang wil hebben tot je bedrijfsdata en flexibel wil zijn vanaf waar je werkzaamheden wil uitvoeren dan kun je ‘’vanuit de Cloud’’ werken. Vaak is dit nog een onbekend begrip maar het werkt heel fijn. Wanneer je op deze manier werkt staat je bedrijfsdata niet meer op je computer op het kantoor maar op de servers van je ICT beheerder en zijn dus op elk apparaat online op te halen.

Goede beveiliging

Wanneer al je bestanden online staan op een server van iemand anders is het natuurlijk van levensbelang voor jouw organisatie dat het goed beveiligd is. Cybercriminaliteit is in opkomst en daarom is het extra belangrijk tegenwoordig. Voor veel bedrijven is dit ook weer onbekend terrein of wordt er vaak gefocust op de kernactiviteiten van het bedrijf en wordt dit onderdeel niet zo serieus opgepakt.

Telefonie

Waar bedrijven steeds flexibeler zijn doordat de data online verkrijgbaar is, is het ook fijn wanneer je de telefonie goed geregeld hebt. Je kan werken met een telefoon centrale en eventueel keuzemenu’s en wachtrijen toevoegen zodat je makkelijk wordt doorverbonden met de juiste persoon. Wanneer je dit wil kunnen de medewerkers zowel via de vaste telefoon en een mobiel nummer bereikbaar zijn wat erg handig kan zijn wanneer je thuis werkt bijvoorbeeld. Op deze manier bel je met je mobiele telefoon uit via het vaste nummer.

ICT is voor iedereen

Dit zijn een paar voorbeelden dat zeker ook het MKB ICT oplossingen kan gebruiken. Bekijk eens welke bedrijven jou hier bij kunnen helpen want het levert je uiteindelijk veel op wanneer je deze zaken goed op orde hebt.