Met een mistgenerator je pand beveiligen

Hengelo is een prachtige stad en trekt elk jaar meer dan honderden bezoekers. De meeste van deze bezoekers komen hier met goede bedoelingen. Helaas komen er ook, net als in de rest van Nederland, kwaadwillende bezoekers mee. Dit zijn criminelen die in een stad rondlopen om te kijken wat er bij elke winkel te halen valt. Momenteel zijn er dan ook veel beveiligingsbedrijven die winkels langsgaan en ze adviseren om eens na te denken om een mistgenerator te plaatsen.

Je ziet in grote steden dat winkels vaak wel een alarmsysteem hebben en camera’s, maar dat ze alsnog bestolen worden, met alle gevolgen van dien. Het geniale aan een mistgenerator is dat deze machine ervoor zorgt dat de inbrekers de goederen die ze willen stelen niet meer kunnen zien. Wat je niet kunt zien kun je natuurlijk ook niet stelen. Ook schrikken ze vaak van de gigantische hoeveelheid dichte mist die ineens door deze apparaten wordt aangemaakt. Daarom besluiten ze vaak om met lege handen snel de benen te nemen.

Een winkel met een mistgenerator

De voordelen van een mistgenerator ten opzichte van andere veiligheid

Een mistmachine zorgt er daadwerkelijk voor dat de spullen niet worden gestolen. Bij een alarm waarschuw je omstanders en politie dat je goederen worden gestolen, maar het voorkomt niet dat ze niet gestolen kunnen worden. Hetzelfde geldt voor het bewakingscamera systeem. Je ziet hierop door wie en dat je goederen worden gestolen, maar ook dit systeem voorkomt het niet.

De kosten van een mistgenerator

Een goede mistgeneratorinstallatie is over het algemeen best duur, maar als je het afweegt tegen de kosten die bij een inbraak komen kijken, dan is die eigenlijk heel goedkoop. De mist die uit de machine komt is niet schadelijk voor je gezondheid en goederen. Wat een mistgenerator precies kost ligt aan de grootte van het object dat beveiligt moet worden. Als je een grotere winkel hebt dan moet er meer mist worden aangemaakt. De winkel moet echt binnen 15 tot 20 seconden gevuld zijn met mist, omdat het anders geen zin heeft. De dieven kunnen dan namelijk alsnog goederen meenemen.