Inrichting voor de slaapkamer

Wil jij je slaapkamer opknappen, omdat je helemaal niet tevreden bent met hoe je slaapkamer er op dit moment uitziet? Dat is begrijpelijk, de slaapkamer moet een fijne en rustgevende omgeving zijn waar iemand zich helemaal op z’n plaats voelt. Het is immers dé plek in je huis waar je je weer moet kunnen opladen.

Kleuren

Een bepalende rol in hoe de sfeer van jouw kamer eruit ziet zit hem in de kleuren. Rustige en warme kleuren zoals bruin en beige zijn de kleuren die je veelal voorbij ziet komen. Echter, er bestaat geen goede of slechte keuze. Iedereen heeft zijn of haar eigen smaak en wat voor jouw overkomt als een zachte en fijne kleur kan voor een ander weer overkomen als heel onrustig en totaal niet geschikt voor in de slaapkamer.

Raamdecoratie

Raamdecoratie is van groot belang voor een kamer. Wellicht dat het niet opvalt, maar een gordijn of een andere vorm van raamdecoratie is heel erg bepalend voor de sfeer van je kamer. De meest gewilde raamdecoratie is de rolgordijn en dan met name verduisterende rolgordijnen. Dat heeft te maken met het feit dat rolgordijnen makkelijk aan te brengen zijn, in veel kleuren beschikbaar zijn en relatief goedkoop te verkrijgen zijn. Zelf heb ik mijn raamdecoratie bij Alkoof aangeschaft. Een woonwinkel in Borne.  

Inrichting

Verder is speelt ook de inrichting een belangrijke rol in de uitstraling van de slaapkamer. Een volle en rommelige slaapkamer is veel minder rustgevend dan een relatief lege en opgeruimde slaapkamer. Zorg er daarom voor dat de spullen die je niet regelmatig gebruikt, niet in je slaapkamer staan. Verder help een schilderij of een aantal foto’s ophangen aan de muur om de slaapkamer net wat persoonlijker te maken. Verder is een goed verlichting van de slaapkamer belangrijk. Zorg ervoor dat je één centrale (plafond)lamp hebt die de hele kamer goed belicht. Verder is het handig om eventueel een lampje bij je bureau te hebben en een lampje op je nachtkastje.