Lokale online marketing voor jouw bedrijf

Tegenwoordig zoeken we alles wat we nodig hebben op het internet op. Daarom is het als onderneming dus erg handig dat je online goed vindbaar bent. Hier speelt lokale online marketing een grote rol bij. Online marketing is een breed begrip en kent vele diensten. In dit artikel maak ik je kennis met een aantal diensten.

Lokale zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie oftewel Search Engine Optimalisation(SEO) heeft als doel om zoveel mogelijk bezoekers naar jouw website te krijgen via zoekmachines. Dit doe je door het behalen van de topposities in de zoekresultaten.

Google mijn bedrijf

Google mijn bedrijf is een hulpmiddel dat jouw bedrijf op Google laat zien, voordat potentiële klanten op de zoekresultaten klikken. Google mijn bedrijf is een weergave die voornamelijk bij lokale zoekopdrachten getoond wordt. Voor de lokale ondernemer is dit dus erg interessant om zich in te verdiepen. Het is namelijk een mooie mogelijkheid om potentiële lokale klanten te werven.

Social media en contentmarketing

We weten allemaal dat social media een grote trend is. Bijna iedereen gebruikt social media dagelijks. Jouw potentiële klanten zijn hier dus ook actief en gemakkelijk te bereiken. Daarmee biedt social media jou de kans om je bedrijf onder de aandacht te brengen en je naamsbekendheid te vergroten.

Zie jij de kracht en meerwaarde van social media wel in, maar weet je niet precies op welke kanalen jouw doelgroep te vinden is, welke social media middelen je kunt inzetten en hoe je dat het meest effectief doet? Dan kan je altijd bij een marketing bureau aan de deur kloppen. Die zijn gespecialiseerd in online vindbaarheid.