Oudejaarsvuurwerk kopen

Bij het halen van vuurwerk moet je de regels en wetgeving rondom vuurwerk goed kennen. De afgelopen jaren is de wetgeving van vuurwerk halen en afsteken veel veranderd. Dit komt vooral door de overlast van vuurwerk. Toch hoort vuurwerk wel een beetje bij Oud en Nieuw. Daarom willen veel mensen ondanks strenge regels toch nog wat vuurwerk afsteken.

Regels vuurwerk halen

Er zijn veel regels gebonden aan het kopen van vuurwerk. Dit zijn regels die de overheid heeft ingevoerd om het gebruik van vuurwerk veiliger te maken rond Oud en Nieuw. Als er geen vuurwerkverbod geldt mag iedereen vanaf 16 jaar oud oudejaarsvuurwerk kopen. Per huishouden is maximaal 25 kg vuurwerk toegestaan. Oudejaarsvuurwerk kopen kan op de ingevoerde verkoopdagen. Vuurwerk mag niet online gekocht worden en thuis afgeleverd worden.

Vuurwerk in het buitenland kopen

Veel Nederlanders steken de grens over om vuurwerk te halen. In Duitsland is vaak een breder assortiment en is het vuurwerk ook goedkoper. Vuurwerk mag alleen in het buitenland gekocht worden als deze voldoet aan de eisen van de Nederlandse wet. Je hebt genoeg vuurwerk in Duitsland die voldoen aan deze eisen. Daarom is het misschien wel eens de moeite waar om een kijkje in Duitsland te nemen.

Veiligheidsmaatregelen

Vuurwerk afsteken is niet helemaal ongevaarlijk. Bij het afsteken van vuurwerk moet je een gepaste afstand houden. Jaarlijks gebeuren er veel ongelukken met het afsteken van vuurwerk. Zorg er daarom voor dat je een veiligheidsbril en aansteeklont hebt en deze ook gebruikt. Vuurwerkverkopers zijn verplicht om deze gratis mee te geven aan de consument. Dit zorgt ervoor dat jij op een veilige manier jouw vuurwerk kunt afsteken.