Welke voordelen heeft het leasen van een auto?

Als je een auto gaat leasen, dan heb je dit gekozen boven het huren van een auto en het kopen van een auto. Het leasen van een auto is eigenlijk zelfs een heel goed idee tegenover de andere twee opties. We gaan je in dit artikel vertellen waarom het een beter idee is om te leasen versus kopen of huren.

Alles dat inbegrepen zit

Bij een lease zit in principe alles inbegrepen wat te maken heeft met de auto. Dit betekent dat je maandelijks een termijnbedrag betaalt waarin je de kosten van de auto dekt, maar ook de kosten voor de autoverzekering, het onderhoud van de auto en de wegenbelasting. Dat alles van de auto inbegrepen zit is enorm handig, omdat je geen rekening meer hoeft te houden met deze financiƫle aspecten rondom de auto.

Auto kiezen

Bij het leasen van een auto mag je ook zelf kiezen welke auto je neemt, mits dit in je budget zit. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen een audi financial lease te nemen of juist een mercedes private lease. Welke auto je neemt is geheel aan jezelf.

Belastingvoordelen

Heb je een financial lease? Dan zal je meer belastingvoordelen ervaren als eerst. Dat alles namelijk in het termijnbedrag verwerkt zit betekent niet dat het niet aftrekbaar is bij de belasting. Een financial lease gebruik je namelijk voor zakelijke doeleinden. Een werkgever kan dus veel belastingvoordeel ervaren door een lease auto aan een werknemer te geven. Hetzelfde geldt voor een zzp’er.

Andere voordelen

Aan een lease auto zitten nog meer voordelen. Zo zal je met pech een vervangende auto krijgen bijvoorbeeld. Daarnaast is het ook mogelijk om  de auto na de leaseperiode te kopen en is het mogelijk om je termijnbedrag te verlagen door een aanbetaling of afbetaling te doen. Dit gaat wel om duizenden euro’s, maar is voor sommige mensen voordeliger op financieel vlak.