Waarom het belangrijk is om de compressor te onderhouden

Een compressor is een van de essentiële apparatuur voor de industrie en werkplaatsen. Compressoren worden veel gebruikt in de verfindustrie om pneumatische apparatuur aan te drijven of om perslucht te maken voor verschillende productiedoeleinden. Als het om een ​​compressor gaat, zijn er twee veelvoorkomende typen: olie- en olieloze compressoren. Het olietype heeft extra compressor onderhoud nodig omdat het gemakkelijk kan worden beschadigd wanneer het oliepeil daalt. Als je de olieloze compressor gebruikt, kun je je meer richten op reinheid en ook op filteronderhoud. Hier volgen verschillende redenen waarom onderhoud aan de compressor essentieel is.

Vermijd het risico van downtime

Compressoren die niet regelmatig worden onderhouden, zullen niet optimaal werken. Problemen zoals vervuiling van de compressor, olielekkage, verstopte filters of vuile olie kunnen de prestaties van de machine beperken en ervoor zorgen dat deze niet goed werkt. Wat zijn de risico’s? Door die problemen zal de compressor een hoger energieverbruik hebben, een grotere CO2-impact en een kortere levensduur van de motor. Door frequente systeemstoringen zal het ook de compressor instellingen in slechte staat brengen.

Veiligheid garanderen

Een van de belangrijkste voordelen van compressor onderhoud is dat je meer controle hebt over het onderhoudsplan. Je kunt het optimale tijdstip kiezen om de compressor te laten onderhouden zonder je activiteiten te onderbreken. Veel mensen kiezen er nog steeds voor om het te repareren als het kapot gaat in plaats van preventief onderhoud uit te voeren. Ze realiseren zich niet dat dit kan leiden tot problemen zoals onverwachte downtime en hogere kosten.

Voorkom onverwachte kosten

Houd er rekening mee dat preventief onderhoud je in sommige opzichten geld kan besparen. Preventief onderhoud betekent minder dure servicekosten, vervangingskosten voor reserveonderdelen, hoog energieverbruik, kosten voor uitvaltijd en overuren. Daarom wordt het ten zeerste aanbevolen om het onderhoud van je compressor regelmatig in te plannen.