Wat kan een letselschade advocaat voor je betekenen?

Letselschade kan op verschillende manieren voorkomen. Je kunt hierbij denken aan fysieke verwondingen maar ook aan psychische problemen. In beide gevallen wordt er gesproken van letselschade. Letselschade is als het ware schade die jij als persoon ondervindt door het toedoen van een ander. Wanneer je te maken krijgt met letselschade is het verstandig om je te laten adviseren door een specialist. Er zijn experts bij Juridicas op het gebied van letselschade. Het is ook mogelijk om een advocaat in te schakelen. In sommige situaties is dit verstandig omdat een advocaat ook mag procederen tijdens een rechtszaak. Wanneer je te maken hebt met een grote zaak kan een advocaat je hierbij helpen. In deze blog lees je daar meer over.

Aansprakelijkheid tegenpartij

Een van de dingen die een letselschade advocaat voor je kan doen is ervoor zorgen dat de tegenpartij aansprakelijk wordt gesteld. Het is belangrijk dat er wordt vastgesteld wie er aansprakelijk is voor het ongeval. Dit is namelijk van invloed op de schadevergoeding. Het is niet altijd makkelijk om vast te stellen wie er aansprakelijk is voor de letselschade. Dit komt doordat er in sommige situaties meerdere partijen betrokken kunnen zijn. Daarnaast kunnen er meerdere mensen aansprakelijk zijn voor de uiteindelijke letselschade. Een advocaat kan je hierbij helpen.

Betaling van schadevergoeding 

Wanneer je een ongeval hebt meegemaakt door het toedoen van een ander heb je recht op een schadevergoeding. Een schadevergoeding is niet altijd een geldbedrag. In sommige gevallen kan een schadevergoeding ook op een andere manier uitbetaald worden. Hierbij kun je denken aan huishoudelijke hulp wanneer je door een ongeval niet meer in staat bent om dit zelf uit te voeren. Het is ook mogelijk om uitstel te krijgen wanneer je door onvoorziene omstandigheden studievertraging hebt opgelopen. Wanneer het wel gaat om een groot geldbedrag is het inschakelen van een letselschade advocaat noodzakelijk zodat dit op de juiste manier kan worden geregeld.

Voorkomen voor de rechter

In sommige gevallen is het noodzakelijk dat een zaak wordt voorgeleid voor de rechter. In dit soort gevallen is een letselschade advocaat noodzakelijk. Dit komt doordat een letselschade expert niet mag procederen in een rechtszaak. Procederen is in weinig gevallen nodig. In enkele gevallen is het wegens de ernst van de situatie toch handig om een advocaat in te schakelen in plaats van een letselschade expert. Een letselschade advocaat kan je bijstaan tijdens de rechtszaak en je adviseren over de dingen waar jij als slachtoffer recht op hebt.