Fietsen en mountainbiken in Hengelo

Hengelo wordt door de inwoners ook wel “De fietsstad van het Oosten” genoemd, omdat je er prachtig rond kunt fietsen. De stad ligt mooi centraal waardoor je binnen 10 minuten naar aanliggende dorpen fietst. 4 op de 10 inwoners van Hengelo wil ook een mountainbike kopen. Je kunt namelijk prachtig door de aangrenzende bossen fietsen.

Dat er veel animo is dat kun je wel zien aan het aantal fietsenwinkels in Hengelo. Er is veel aanbod tussen de verschillende winkels. Deze winkels organiseren jaarlijks allemaal een aantal evenementen waardoor het aantal fietsgebruikers blijft stijgen. Zwiep in Hengelo organiseert bijvoorbeeld een aantal keer per jaar mountainbike tochten en speciale sleutelavonden waar ze beginnende mountainbikes de basis sleuteltechnieken leren. Dit is handig voor de fanatieke mountainbikers, omdat deze fietsen veel onderhoud nodig hebben. Tijdens het fietsen worden de mountainbikes vaak erg smerig het is dus zaak om ze na een mountainbike tocht goed af te spuiten. Er gaat veel zand tussen de ketting zitten waardoor deze vaak moet worden ingespoten met speciaal kettingvet.

Mountainbikers volgen hun route langs de Hengelose grassen

Als je wilt gaan mountainbiken dan wordt er altijd aangeraden om met een instapmodel te beginnen. Je kunt dat relatief goedkoop bekijken of deze sport je bevalt. Vooral de merken Scott en Trek hebben voor een goedkope instapprijs erg goede mountainbikes. Ik raad je aan om een nieuwe of tweedehands mountainbike altijd bij een dealer te kopen. Als je dit niet goed dan loop je het risico om een kapot model te kopen. Het is namelijk belangrijk dat het frame licht en stijf is. Als er een scheur in het frame zit dan is de mountainbike waardeloos. Je kunt dit niet altijd van de buitenkant zien. Koop dus, als het kan, altijd bij een vertrouwde dealer in Hengelo