Wat te doen bij klachten na een lange wandeling?

Hou jij van wandelen, maar krijg jij na een lange wandeling veel last van je voeten? Maak je geen zorgen, veel mensen hebben hier last van. Met deze klachten kun je naar een podotherapeut gaan. Een podotherapeut is iemand die klachten aan de voeten, knieën, heup en rug behandeld. Een podotherapeut speelt een belangrijke rol in de voetzorg.

Steunzolen

Steunzolen kunnen bij verschillende klachten worden toegepast, ook bij pijn na wandelen. Ze zorgen voor een betere drukverdeling en verbetering van de algehele houding. Ook een beenlengteverschil kan worden beïnvloed doormiddel van steunzolen.

Bij je bezoek aan de podotherapeut wordt een uitgebreid onderzoek worden gedaan naar jouw klachten. Op basis van de resultaten kan de podotherapeut adviseren om steunzolen te dragen. Als steunzolen voor jou de oplossing zijn, zal de podotherapeut deze ter plekke aanmeten. Bij een aanmeting wordt gebruik gemaakt van een 3D-scan. Bij deze scan wordt een nauwkeurige afdruk gemaakt van uw voeten. Deze afdruk vormt de basis voor de podotherapeut om een steunzool voor jou te ontwerpen.

Schoenadvies

Het is erg belangrijk dat je op de juiste schoenen loopt. Verkeerde schoenen kunnen namelijk voor pijnlijke klachten zorgen. Een podotherapeut geeft ook graag schoenadvies. Er zijn veel voetproblemen, die allemaal vragen om een passende schoen.

Een schoenadvies wordt altijd gegeven, omdat de schoen waarop je loopt invloed heeft op de klachten die je ervaart. In sommige gevallen is een kleine aanpassing aan de schoen noodzakelijk. Soms wordt het ook aangeraden om een schoen op maat te maken. Dit ligt helemaal aan jouw klacht en situatie. Op basis van de resultaten uit het onderzoek van de podotherapeut, komt de podotherapeut tot een oplossing geschikt voor jouw type klacht.

Heb jij vaak last van je voeten na het wandelen en woon je in de buurt van Enschede? Ga dan langs Podotherapeut Wender Enschede voor goed advies. Hier kun je terecht met al je vragen over klachten aan de voet, knie, heup en rug.