Rotating equipment onderhouden

Rotating equipment zijn de onderdelen van een machine die de machine in beweging zet en draaiende houd. Het zijn onderdelen die veel bewegen en dus ook regelmatig onderhouden moeten worden, hiervoor heb je een rotating monteur noding.

Rotating monteur

Je kunt voor rotating equipment een rotating monteur inhuren. Zij zijn vaak flexibel inzetbaar en zijn specialist op het gebied van onderhoud, reparatie en revisie van alle merken rotating Equipment. Denk hierbij aan stoomturbines, compressoren, gasturbines, pompen, generatoren en tandwielkasten.

Vaak werken rotating monteurs in een werkplaats, maar kunnen ook bij bedrijven op locatie werken. Door een monteur in te huren is er geen achterstallig onderhoud en ontstaan er geen hoge kosten door onderdelen die kapot gaan. Verder hoef je niemand in dienst te nemen en kan een monteur langskomen als dat nodig is. Op die manier heb je geen onnodige kosten en voorkom je dat een machine vervangen moet worden.

Wat voor taken heeft een Rotating monteur?

Ze zijn dus flexibel inzetbaar, maar wat voor taken voert zo’n Rotating monteur eigenlijk uit?

  • Analyseren en oplossen van storingen, zowel mechanisch als elektrisch
  • Onderhouden en vervangen van centrifugale pompen, tandwielkasten en kleppen
  • Service en preventieve onderhoud om apparatuur in optimale conditie te houden
  • Monteren, onderhouden of repareren van onder andere aandrijfkasten, compressoren en turbines
  • Afleveren van reparatierapporten en meetprotocollen bijhouden over de uitgevoerde werkzaamheden.

Certificaten

Veel technisch specialisten zijn in het bezit van de volgende certificaten: VCA, VVL (veilig verplaatsen van lasten) / Banksman en werken aan flens-verbindingen volgens protocol. Ook zijn zij volledig offshore opgeleid. De monteurs hebben vakgerichte opleidingen gevolgd zoals werktuigbouwkunde, operationeel technicus of scheepswerktuigkunde. Doordat er een hoge vraag is naar Rotating monteurs, word er veel samengewerkt met ZZP’ers. Bij projecten werken er meerdere monteurs samen. Dit komt doordat machines groot zijn en er veel mankracht is vereist bij projecten.